NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een communicatiemodel dat rond 1970 is ontwikkeld. Het model gaat in op de vraag: ‘hoe doen we wat we doen’. Het model is gericht op effectieve communicatie en doelgerichte verandering. Met de NLP methodiek wordt de subjectieve ervaring bestudeerd. Hoe komen mensen tot hun waarnemingen, gedachten, patronen en gedrag? NLP biedt een unieke methode om (belemmerende) overtuigingen om te zetten naar helpende overtuigingen, gewenst gedrag te modelleren en nieuw gedrag te implementeren.

Mijn eigen ervaring met NLP…

Ik heb door NLP geleerd hoe het in mijn hoofd werkt en daardoor heb ik mijn leven op zowel privé als zakelijk vlak weten te verbeteren. Ik heb geleerd wat wel en wat niet voor mij werkt en hoe daar mee om te gaan. Daardoor ben ik in staat om realistische doelen te stellen en deze uit te voeren.

Daarnaast heb ik geleerd om te reflecteren en kan ik situaties nu van een afstand bekijken, waardoor ik mijn emoties en gedrag beter kan reguleren. Door NLP heb ik mijn executieve vaardigheden meer kunnen ontwikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emotieregulatie, taakinitiatie, planning, prioritering, flexibiliteit, werkgeheugen, en organisatie. Ik had door bepaalde overtuigingen een behoorlijk vaste mindset (denk aan bijv. “Ik ben niet goed genoeg”). Dit belemmerde mij in mijn dagelijks leven. Door NLP ben ik mij bewust geworden van mijn overtuigingen en heb ik hier aan gewerkt. Dit heeft geresulteerd in een groeiende positieve mindset. Kortom ik gun iedereen deze stap in zijn persoonlijke ontwikkeling, waardoor je niet alleen jezelf laat groeien, maar ook de mensen in je omgeving.